Otroški avtosedež STARLIGHT-NXT

Otroški avtosedež STARLIGHT- NXT je avtomobilski sedež proizvajalca BRITAX ROMER, razvit za osebe s posebnimi potrebami. Primeren je za namestitev v večino osebnih vozil na trgu. Avto sedež je zasnovan za uporabo na zadnjem sedežu osebnega vozila, za pritrjevanje pa potrebuje učinkovito delujoč 3-točkovni varnostni pas.
Poleg 3-točkovnega varnostnega pasu v vašem avtomobilu je avtosedež STARLIGHT-NXT opremljen z lastnim 5-točkovnim prsnim pasom, ki dodatno ščiti vašega otroka. Tega je mogoče nastaviti po višini skupaj z naslonjalom.

Prednastavljen kot naslonjala je 90°, vendar se lahko sedež opremi z rahlo (0-10°) ali večjo (10-20°) kotno prilagoditvijo, kar je pogosto zelo pomembno pri otrocih z omejeno kontrolo telesa ali glave.

Avtosedež STARLIGHT-NXT smo razvili posebej za zelo majhne otroke, zaradi česar ima v serijski ponudbi poleg oblazinjenja za zmanjšanje sedeža tudi dvodelno oblazinjenje hrbtišča. Z dodatnim, XL kompletom pa lahko čas uporabe sedeža še podaljšate.

Novost v tej skupini avtosedežev so blazine za zaščito prsnega koša iz dodatne ponudbe, ki zagotavljajo stabilen sedeč položaj otroka in se lahko poljubno prilagajajo njegovi višini.

Ena zelo priljubljenih značilnosti je inovativna vrtljiva plošča, saj bistveno olajša posedanje in dvigovanje otroka, ki postaja čedalje težji. Točka vrtenja je premaknjena nazaj in navzven od središča, zato se stolček med zasukom istočasno premakne stran od avtomobilskega sedeža in približa vratni odprtini. Pri tem smo veliko pozornosti namenili kompaktni obliki: skupna višina sedeža je tako večja samo za 16 mm!

Raznolik, kot potrebe vašega otroka

Otroški avtosedež STARLIGHT-NXT, razvit za otroke s posebnimi potrebami, ima v dodatni ponudbi vrsto pripomočkov, s katerimi ga lahko učinkovito prilagodimo individualnim potrebam vsakega otroka. V ponudbi so naslednji dodatki:

 • dodatna nastavitev nagiba sedeža
 • vrtljiva plošča
 • ISOFIX priključki
 • zaščita pred udarci in podporna blazina
 • oblazinjena zagozda
 • opora za stopala
 • oblazinjenje za varnostni pas

Pomembno je, da lahko dodatke poljubno kombiniramo med seboj. Številna sodobna vozila so opremljena s priključki ISOFIX, zaradi česar smo v našo ponudbo vključili tudi ustrezen sistem prilagojenega pripenjanja, s pomočjo katerega boste sedež optimalno pritrdili v vaš avtomobil. Pomembna novost je 5-točkovni pas, ki se zategne med premikanjem, kar resnično olajša vsakodnevne opravke.

Avtosedež STARLIGHT-NXT nenehno razvijamo, zato bomo veseli vaših mnenj in predlogov!

Preizkusite ga!

 • 5-točkovni pas s sponko za hitro pripenjanje
 • vložek za zmanjšanje sedeža: globina sedeža samo 25 cm!
 • stabilne blazine za zaščito prsnega koša
 • veliko inovativnih dodatkov