Otroški avtosedež HERO

Otroški avtosedež HERO je avtomobilski sedež proizvajalca RECARO, prilagojen otrokom s posebnimi potrebami. Primeren je za namestitev v večino osebnih vozil na trgu, ki so opremljeni s sistemom pripenjanja ISOFIX. Avtosedež je zasnovan za namestitev na zadnjem sedežu avtomobila in ga ni potrebno pritrditi z avtomobilskimi pasovi, zaradi česar je njegova uporaba nadvse enostavna.

Avtosedež HEROO je opremljen s 5-točkovnim prsnim pasom, ki nudi popolno zaščito vašega otroka. S sponko za hitro pripenjanje bo posedanje in dviganje vašega otroka hitro in udobno.

Notranje oblazinjenje, ki smo ga razvili v podjetju HERNIK, omogoča optimalno namestitev v položaj, kar je zlasti priročno pri manjših otrocih, po potrebi pa ga lahko dopolnimo z oblazinjeno zagozdo in blazinami za prsni koš.

Avtosedež HERO se lahko uporablja v smeri vožnje ali pa je obrnjen tako, da otrok gleda v nasprotno smer vožnje. Otroci, mlajši od 15 mesecev, imajo še slabo razvite in šibke vratne mišice, zato se mora do te starosti avtosedež HERO namestiti tako, da otrok sedi v nasprotni smeri vožnje. Ta položaj je primeren za otroke do 18 kg telesne teže. Otroci, težji od 9 kg, so lahko med prevozom obrnjeni v smeri vožnje.

Za podporo otrokom z omejenim nadzorom zgornjega dela telesa je mogoče nastaviti nagib sedeža, pri čemer lahko izbiramo med bolj aktivnim (sedečim) ali bolj pasivnim (ležečim) položajem.

Pomoč pri posedanju in izstopanju hipotoničnih otrok je lahko za starše precej naporna. Za lažje prenašanje otroka je mogoče avtosedež HERO obrniti za 90°, tako da lahko otroka namestite vanj, ne da bi pri tem vaša hrbtenica preveč trpela. Tudi pripenjanje je v tem položaju bistveno enostavnejše. Po končanem postopku se avtosedež HERO zavrti v želeni položaj.

Če se avtomobilski sedež uporablja v različnih vozilih, ga lahko v nekaj sekundah namestite in spet odstranite, saj ga ni potrebno pripenjati na varnostne pasove avtomobila, temveč za stabilno pritrditev poskrbi priključki ISOFIX. Avtosedež HERO za otroke s posebnimi potrebami je opremljen s prilagodljivimi blazinami za prsni koš iz aluminija z možnostjo individualne nastavitve, ki nadzirajo stranske gibe otroka, kot bi to storile mamine roke. V dodatni ponudbi so še naslednji pripomočki za varno in udobno vožnjo v avtomobilu:

  • oblazinjena zagozda
  • blazinice za prsni koš
  • zaščita pred udarci in podporna blazina
  • strešica za zaščito pred soncem

S temi dodatki se lahko avtosedež učinkovito prilagodi individualnim potrebam vsakega otroka, še zlasti, ker se med seboj ne izključujejo in jih lahko poljubno kombiniramo. Številna sodobna vozila so opremljena s sistemom pripenjanja ISOFIX, kar je predpogoj za pritrditev avtosedeža HERO. Pripenjanje z avtomobilskimi varnostnimi pasovi ni potrebno. Pomembna novost je 5-točkovni pas, ki se zategne med premikanjem, kar resnično olajša vsakodnevne opravke.

Avtosedež HERO nenehno razvijamo, zato bomo veseli vaših mnenj in predlogov!

Preizkusite ga!

  • v smeri vožnje; nastavljiva višina hrbtišča
  • vrtljiv: za 90°, 180° ali 360°
  • v nasprotni smeri vožnje; opcija s strešico za zaščito pred soncem
  • avtosedež HERO z oblazinjeno zagozdo in blazinami za zaščito prsnega koša