Zračne invalidske blazine

Zračna terapevtska blazina

DOBAVLJIVE TUDI NA NAROČILNICO ZZZS

Terapevtska antidekubitusna blazina EVOSS® proizvajalca SEAL TECH je zračna napihljiva blazina, namenjena uporabnikom invalidskih vozičkov, saj s svojo strukturo zagotavlja udobno sedenje in preprečuje nastanek ran in razjed. Primerna je tudi za vse ostale ljudi, ki veliko časa presedijo in jim blazina razbremeni sedalni del telesa.

Terapevtska blazina EVOSS® je izdelana iz naravne gume in prekrita z bombažno prevleko, ki jo lahko strojno operete. Zračen zgornji sloj iz 100% bombaža zagotavlja odlično prezračevanje in enostavno čiščenje.

Zaradi svoje mrežaste sestave iz številnih zračnih celic blazina EVOSS® enakomerno porazdeli pritisk na sedalnem delu telesa in s tem razbremeni najbolj izpostavljene in obremenjene dele. S tem preprečimo preležanine, ki se pojavijo zaradi stalnega pritiska. Ta prepreči pretok krvi, kar povzroči poškodbe kože in nastanek razjed, kar blazina EVOSS® učinkovito preprečuje.

EVOSS® blazine za sedeže so na voljo v različnih velikostih, ena od možnosti pa je tudi blazina za posteljo.

Zaradi svojih posebnih, koži prijaznih materialov ima zajamčeno dolgo življenjsko dobo. Sestavljena je iz številnih diskretnih zračnih celic v mrežni kombinaciji, izdelana iz posebnega elastomera z veliko natezno trdnostjo in zagotavlja preprečevanje nastanka razjed. Poseben zaključni postopek obdelave zagotavlja antibiotičen učinek ob stiku z znojem in urinom. Blazina EVOSS® zagotavlja udobno izkušnjo tudi tekom daljše uporabe.